KAMPAANIA KOOLIDES! Roosna-Alliku Põhikooli 3. klassi õpilased usuvad tarkusesse

Roosna-Alliku Põhikooli 3. klass
Selle klassi õpilased jäid juba 1. klassis vanema astme õpetajatele silma oma koolikottidega ning õpetajad ei saanud aru, miks neil need nii rasked on.

Aga nende koolikottidest võis sageli leida erinevaid teatmeteoseid, mida vahetundides ja tundides uuriti ning klassikaaslastele uusi teadmisi jagati. Tegemist oli õpilaste algatusega ja kogu klass on siiani õhinaga asja juures.

Juba 1. klassis uurisid lapsed näiteks ajalooentsüklopeediaid, põllul kasvavaid umbrohtusid jne.

Klassijuhataja räägib, et on saanud nende laste kaudu väga huvitavaid teadmisi ning kasutanud neid raamatuid ka vanema astme ajalootunnis näiteks. Õpetaja on nii mõnegi nendest raamatutest nüüd endalegi ostnud. Hooliv klassijuhataja ütleb oma klassi kohta, et nad on õpilased, kes õpivad ja õpetavad.

KAMPAANIA KOOLIDES! Lümanda Põhikooli 2. ja 4. klassi õpilased on sõbralikud ja abivalmis

Lümanda Põhikooli 2. ja 4. klass
Lümanda Põhikooli 2. ja 4. klassis õpib ratastooliga liikuv poiss Fred Erik. Kõik kaaslased kutsuvad teda hellitavalt Frediks. Lapsed on väga sõbralikud ja kõik tahavad Fredit abistada. Fredi ise on samuti sõbralik ja rõõmsameelne poiss.

Klassis on lapsi kokku 9 aga pildi joonistasid 7 õpilast, sest üks õpilane puudus pildi joonistamise ajal ning teine õpilane lisandus klassi uuest õppeveerandist.

KAMPAANIA KOOLIDES! Kallavere Keskkooli 4.klass on väga sportlik

Kallavere Keskkooli 4.klass
Klaasvitraažikoolituse kampaanias osales ka Kallavere Keskkooli 4.klass.
Selle klassi seltskond on sportlik ning võidab linna võistlustel tihti teisi koole, eriti rahvastepallis, sest see on nende lemmikmäng.

Klassil olnud palju toredaid üritusi ja klassiõhtuid ning eriti populaarne on nende seas mäng "Just Dance". Samuti tähistab aktiivne klass kostümeeritult paljusid tähtpäevi.

Vahetundides on paljudel klassi lastel põhitegevuseks telefonimängud ja telefonist muusika kuulamine. Klassi seinad on aga alati täidetud kunstitöödega, millest kõik on suurepärased.

KAMPAANIA KOOLIDES! Kõpu Põhikooli pikapäevarühmale meeldib lõket teha

Kõpu Põhikooli pikapäevarühm
Sel sügisel alanud kampaaniast võttis osa ka tubli seltskond Kõpust. Nimelt saatis Kõpu Põhikooli pikapäevarühm kampaanias osalemiseks vahva pildi loodusest, lõkkest ja rõõmsatest lastest. Pilt räägib sellest, et selles rühmas olevatele lastele meeldib käia looduses ning eriti meeldib neile teha lõket ja grillida.

KAMPAANIA KOOLIDES! Kostivere Kooli II klass on lõbus ja lahe seltskond

Kostivere Kooli II klass
Kostivere Kool asub väikeses Kostivere alevikus looduskaunis kohas ning koolis on kokku 94 õpilast. Kostivere Kooli II klassis on 25 õpilast ja see on kooli kõige suurem klass.

Kool sai pika ootamise järel sellel aastal uue kuue ja ka sisu ning septembrist ollakse juba ilusas renoveeritud majas.

II klass joonistas kampaania raames palju erinevaid pilte, mis iseloomustasid kõik nende klassi, aga saata otsustas klass selle kollase lennukiga pildi. Rõõmsameelsed lapsed arvasid, et see iseloomustab nende lõbusat ja lahedat seltskonda hästi - hommikul lendavad kooli ja siis langevarjudega koju tagasi!

KAMPAANIA KOOLIDES! Jüri Gümnaasiumi 1.c klass peab lugu targast ja sõbralikust öökullist

Jüri Gümnaasiumi 1.c klassi ühistöö
Kampaania Eestimaa koolides on nüüdseks lõppenud ja võitjadki välja kuulutatud. Mitmetest koolidest laekus säravaid pilte koos paljutähenduslike jutukestega piltide juurde. Kokku oli pilte peaaegu 100 ja nüüd avaldamegi neist osad koos lugudega.

Näiteks saatis tarkust sümboliseerivatest öökullidest koosneva ääretult põneva pildi Jüri Gümnaasiumi 1.c klass. Pilt valmis lastel ühistööna.

"Jüri Gümnaasiumi sügavustes istub üks sõbralik öökull, kelle ärksa ja terava pilgu eest ei jää midagi varjule. Nii lendasidki tema juhendamisel pildile 26 tarkusejanust ja energiast pakatavat väikest öökullilast. Nende ühiseks sooviks sai ehtida oma kauneid sulgi uute teadmiste ja kogemustega kunstimaailmas. Unistuste täitumiseks jäädvustasid nad end vapralt üksteise kõrvale istuma. Tuult nende pisikestesse tiibadesse," kommenteeris laste vahvat pilti tublide laste klaasijuhataja Eleri Troska.

MEEDIAS! Virumaa Teataja: Laekveres õpiti üheskoos klaasikunsti

Foto: Eva Kaas
Täna kogunes Laekvere rahvamajja hulk inimesi, et kogeda, kuidas valmib aknavitraaž.

Klaasikunstnik Kristel Haidaku juhendamisel joonistati kavand. Seejärel õpiti klaasi tükkideks lõikama ning tükke lihvima, teipima, omavahel kokku sobitama ning jootma.

Üheskoos valmis osa vitraažist, mis kujutab õunapuud ning hakkab kaunistama Laekvere rahvamaja fuajee akent.

Vitraaž sobitatakse aknale järgmisel nädalal.

Allikas: Virumaa Teataja

MEEDIAS! Virumaa Teataja: Laekvere rahvamajas valmistatakse ühiselt aknavitraaži

Pühapäeval ootab Laekvere rahvamaja kunstihuvilisi lapsi ja täiskasvanuid, et ühiselt valmistada vitraaž, mis muudab kenamaks rahvamaja fuajee akna.

Juhendaja on klaasikunstnik Kristel Haidak.

Tegevus algab keskpäeval ning kestab tõenäoliselt hiliste õhtutundideni.

Rahvamaja juhataja Õilme Lainesaar ütles, et on Kristel Haidakule saatnud akna mõõdud ning kunstnik teeb ära mõningase eeltöö.

“Aga oma panuse saavad anda kõik,” sõnas Lainesaar, lisades, et see on ühtlasi hea võimalus klaasikunsti õppida.

Allikas: Virumaa Teataja

KAMPAANIA KOOLIDES! VÕITJA ON SELGUNUD!

Paide Ühisgümnaasium - 4.klass
Eestimaa koolides lõppes kampaania, mille peaauhinnaks on klaasvitraažikoolitus. Seekord naeratas loosiõnn Paide Ühisgümnaasiumi 4 klassile.

PALJU ÕNNE VÕITJAKLASSILE JA SUUR TÄNU KÕIKIDELE OSAVÕTJATELE!



Lohutusauhinnad võitsid Tori Põhikool 4. klass ja Kohtla Nõmme 2. klass. Lohutusauhindadeks on laste joonistatud pilditeemaline klaasvitraaž.
Kohtla-Nõmme kool - 2. ja 4.klassi fotod

Tori Põhikool - 4.klass


Võitjatega võetakse ühendust!

LILLEMOTIIV! Kas klaasvitraažides on peidus valgustatus ja vaime puhtus?

Oleme käinud maha üsna pika teekonna lillede maailmas ja rännanud mööda lillemotiivide salaelu nüüd juba päris pikka aega. Oleme uurinud, milliseid lillemotiive klaasvitraažikunstnik Kristel Haidak oma töös enim kasutab. Oleme rääkinud iirisest, mis kannab endas vapruse, tarkuse ja armastuse sõnumit ning on ka üheks vitraažide looja enda lemmikuks.
Samuti saime teada, et roomlased nägid roosis sümboolset saladuselaegast, ning et nad riputasid roosid nõupidamiste laua kohale ja asjaosalised teadsid, et rippuvate rooside all räägitut ei tohi kunagi enam kusagil korrata. Veel uurisime kalla ja orhidee tähendusrikkust ning peatusime mitmetel kaunitel tähendusrikastel lilledel. Seekordse rännaku lilledemaale võtame aga kokku tõeliselt püha lillega, milleks on vesiroos.
Vesiroos on imeline lill ja samas nii salapärane. Vesiroosi kui lillede esikdaami ja eeskuju peetakse vaimse ja südame puhtuse, valgustatuse, armastuse, ilu ja müstiliste võimetega lilleks.
Vesiroos kasvab seisva veega mageveekogudes, kus pole hoovusi. Tema teaduslik nimi (Nypmhaea) tuleb kreeka sõnast, mis tähendab neitsit või mõrsjat. Kreeka mütoloogias olid veenümfid kaunitarid, keda võis leida vesirooside kasvukohast. Sealt pärinebki vesiroosi naiseliku ilu tähendus.

Lõuna-Ameerika indiaani legendis oli vesiroos täht, mis kunagi taevast alla langes ja lilleks muutus. Teine legend jutustab aga tüdrukust, kes elas koos oma hõimuga Amazonase orus. Hõim uskus, et kuu peal elab võimas sõdalaskuningas. Tüdruk armus kuusõdalasse niivõrd tuliselt, et keeldus abiellumast ühegi oma hõimu noore mehega. Ta olevat istunud öösiti ja vaadanud taevasse ning püüdnud taevast eristada kallima nägu. Ühel täiskuuööl jooksis neiu läbi metsa meeleheitliku sooviga kohata oma sõdalast. Lõpuks jõudis ta sileda järve äärde, kus peegeldus kuu. Armunu viskus vette, et olla koos oma armsamaga. Kuusõdalane vaatas abitult pealt, kuidas neiu hukkus. Tüdruku surmast tagasitoomine polnud tema võimuses, kuid ta oli nii liigutatud, et muutis tüdruku maapealseks täheks - vesiroosiks.

Kes ei tea, siis Amazonase vesiroos on hiigelsuur imeilus lill, kelle suured lehed on nii tugevad, et suudavad kanda lapse raskust. Vesiroosi õis avaneb täielikult vaid selgetel ja pilvitutel täiskuuöödel.

Veel on vesiroosil oluline koht budismis, kus teda seostatakse valgustatusega. Igal värvil on oma tähendus - valged vesiroosid tähendavad vaimset puhtust ja hinge ilu, punased aga armastust ja kirge, sinised teadmisi ja tarkust ning lillad müstilisi võimeid.
Su lemmikuks on vesiroos ning plaanid oma ümbrusesse läbi klaasvitraažikunsti tuua rohkem tähenduslikkust ja salapära!?
Kasutades vesiroosimotiivi, ütleb see lillede salakeeles, et sul on puhas hing. Sa usud inimloomusesse ja universumi headusesse. Samas ei ole sa pime maailmas toimuva suhtes. Sul pole kombeks mõista teiste üle kohut, sa armastad inimesi ja võtad neid sellisena nagu nad on.
Soovid teada, millest räägivad teiste lillede salakeeled?

Soovitame lugeda järgmiste lillede kohta:

Tule ja avasta lillede salasõnumite tähendusrikas maailm SIIN!
Loe, mida rääkis klaasvitraažikunstnik lillemotiivide kohta SIIN!
Iirise lugu saab lugeda SIIN!
Orhidee langetab salaloori SIIN!
Kalla kohta saab lisainfot lugeda SIIN!
Roos avab oma salamaailma uksed SIIN!

KAMPAANIA KOOLIDES! Kampaania on lõppenud!

Eestimaa koolides lõppes kampaania, mille peaauhinnaks oli klaasvitraažikoolitus.

Täname kõiki osavõtjaid ja tublisid lapsi koos õpetajatega osalemise eest. Võitja ja lohutusauhindade võitjad kuulutame välja selle nädala jooksul.

Osalejate pilte saab näha SIIN!

UUS KODULEHT! Üks samm unistustele taas lähemale!

Elu on pidevas muutumises ja nii see peabki olema. Muutume ise ja muutub meie ümbrus - kõik muutub. Eriti teavad seda inimesed, kes ise midagi loovad.

Inimhing justkui vajab pidevalt uusi väljakutseid ja mõtteid, mida teostada. See on ka üks põhjus, miks esitleme Sulle uut klaasvitraažide kodu või selgemini väljendudes - kodulehte, mis asub aadressil www.klaasvitraazid.ee.

Ühest küljest on see kunstniku enda samm lähemale iseenda unistuste poole ja teisalt on tegemist sammukesega lähemale kliendile, sõbrale - klaasvitraažide tellijale! Iga samm, mis aitab klaasvitraažide tellijal kergemini mõista klaasikunsti võlu, väärtus ja võimalusi, on kunstniku samm kliendi poole, et ikka iga töö saaks veel paremini lahti mõtestatud, presenteeritud ja julgustaks igat kodulehele sattujat oma elu ja ümbrust isikupärasemaks muutma.

Loodame, et meie uus koduleht tekitab sinus soojust ja julgust oma ellu klaasvitraažide näol tuua veel rohkem mängulisust, värvidemängu ja silmailu.

UUE KODULEHE UUDISTAMISE VÕIMALUS ON SIIN!

KÜLASTA KA MEIE FACEBOOKI LEHTE SIIN!

LILLEMOTIIV! Päikesepaisteline päevalill paneb toa särama

Päevalill on samuti üks soovitud lillemotiiv klaasvitraažide valmistamisel. Mis on selle põhjus? Uurime koos järgi...

Päevalillede päikeseline ja särav välimus on teinud temast läbi aegade väga populaarse maalimotiivi. Eriti palju kasutasid päevalillemotiivi XIX sajandi prantsuse impressionistid ja postimpressionistid.

Päevalille teaduslik nimetus Helianthus tuleb kreeka sõnast helios (päike) ja anthos (lill).

Hispaania konkistadoor Francisco Pizarro kirjutas 1532. aastal, et nägi inkade impeeriumi inimesi jumaldamas hiiglaslikku päevalille kui päikese sümbolit ja et preestrid kandsid suuri päevalillikujutisi kuldkettaid.

Päevalill on ka Venemaa ja Ukraina rahvuslill.

Enamik päevalillele antud tähendustest tuleneb viisist, kuidas tema õis end keerab, et päikese teekonda jälgida. Seda on tõlgendatud ustavuse ja järjekindlusena. Seega, kui sinu sõnum on seotud nende kahe väärika omadusega, siis tasub kaaluda klaasvitraaže tellides päevalillemotiivi.

Päevalillede teine tunnusjoon on nende kõrgus, mis omakorda on päevalillele andnud ka kõrkuse alatooni. Kääbuskasvuline päevalill, kel puudub kõrkuse ilming, sümboliseerib jumaldamist. Läänes usuti, et kui tüdruk puistab selja tagant krae vahele kolm päevalilleseemet, abiellub ta esimese poisiga, keda kohtab:).

Kui ka sind liigutab päevalille sära ja suursugusus, siis peaks ka sind iseloomustama soojus ja sära. Oma päikselise iseloomuga oskad luua meeldivat õhkkonda ning sinu karismaatiline isiksus kipub tegema sinust tähelepanu keskpunkti.

Kas tundsid ennast ära? Kui jah, siis oma ümbrust kunstiga kaunistades hoia seda meeles!

Mida aga kõneleb sinu kohta liilamotiiv?
Seda loe SIIT!

LILLEMOTIIV! Lillemotiivide lood jätkuvad! Liilia on püha lill...

Foto: Matti Paglant
Sel kuul jätkame imeliste lillemotiivide maagilise maailma avastamist. Uurime, millised lilled on klaasvitraažide ornamentikas lisaks roosile, orhideele ja kallale palju soovitud ning kasutatud.

Tänase õhtuse lugemise käigus rändame püha lille liilia ajaloolise teekonna alguspunkti. Kust pärineb liilia pühadus?

Kohe saame teada...

Nimelt kannab liilia endas seksapiilsuse ja naiselikkuse sõnumit, samuti räägib ta puhtusest ning viljakusest. Huvitavaks teeb liilia ka see, et on olemas uskumus, et ta kaitseb kurja eest.

Esimene liilia avastati Kreetal Amniose iidse villa aiast umbes 1580. aastal e.m.a. Iidne villa pärines Minose perioodist. Sel perioodil oli Minose jumalanna Britomartise püha lill. Hiljem pühendati valge liilia Zeusi abikaasale kreeka jumalannale Herale.

Kristuse mütoloogias võrsusid liiliad Eeva kahetsuspisaratest, kui ta pärast Eedeni aiast väljaheitmist avastas, et ta on rase. Valget liiliat seostati eriliselt ka Neitsi Maarjaga. Üks legend räägib, et õis oli kollane, kuni Maarja selle üles noppis. Teine lugu pajatab, et kui Maarja hauakamber avati, et näidata uskmatule Toomale jumalaema maise keha taevavõtmist, leiti eest liiliatega täidetud haud. Liilia sai Maarja kuulutamise sümboliks. Valged kroonlehed sümboliseerivad Maarja keha ja kuldsed tolmukad tema taevasse tõusvat hinge. Keskaegsetel maalidel kujutatakse pühakuid Maarjale ja Jeesus-lapsele valgeid liiliaid toomas.

Lisaks sellele, et liilia märksõnaks on suurimad ning pühad naiskujud legendides, kannab ta endas majesteetlikku sõnumit ning räägib üheselt ka jõukusest.

Elu on võimalik elada mitmeti. Elul võimalik ka lihtsat lasta mööda minna, ilma et me pööraks erilist tähelepanu sellele, mis meid ümbritseb.Loodame, et sa seda siiski ei tee ja targaks teoks ei pea. Elu on äärmiselt tähtis ja tähendusrikas - sinu elu, minu elu, meie elu ja kõigi elu. Igal hommikul me KÕIK tõuseme uue elu elamise võimalusega ja just meie enda teha on see, milliseks meie uue elu uus päev kujuneb. Kas ümbritseda see elu heade ning positiivsusest pakatavate inimestega või minna reisile või hoopis kaunistada oma kodu kauni kunstiga? Ehk hoopis on kallimae antud suudlus ja soe kallistus see, mida uue päeva alguses soovime ja millest unistame? Mis me igal uuel päeval enda elu paremaks muutmise nimel teeme? See on juba sinu otsus aga tea, et kui käes on see päev, mil soovid oma ümbrust teha kaunimaks ja anda oma ümbrusele tõeline sügav tähendus, siis me ootame sind...

LISAINFOT KLAASVITRAAŽIDE TELLIMISE KOHTA LEIAB SIIT!