KUNSTNIKUST! Suured teod saavad alguse ikka väikestest sammudest ja iga väike samm loeb!

Klaasikunstnik Kristel Haidak on oma valdkonnas tegutsenud juba kümme aastat ja võib öelda, et selle aja jooksul on saanud temast oma ala asjatundja. Täna ei valmista Kristel pelgalt vitraažiteoseid, ta teeb soovijatele koolitusi ja leiab ka aega mõelda laste harimise peale. Kuidas saavad alguse suured teod ning suured tööd? Eks ikka väikeste sammude haaval ja oleme sellest teile juba varasemalt ka kirjutanud, millised olid klaasikunstniku esimesed sammud loometeel. Kristeliga tegi pika intervjuu heade uudiste portaal GoodNews, temaga on vestelnud Õhtuleht ning samuti on ta rääkinud oma tegemistest raadios ja televisioonis.

Kuna Kristeli näol on tegemist detaile armastava inimesega, kelle looming seisnebki erinevate detailide kokkusobitamises ning nendevahelise värvidemängu loomises, siis nüüd soovimegi avada sulle hoopis uue maagilise maailma. Paotame üheskoos ukse sümbolite maailma, mida varjutab teatud salapära ja muinasjutulisuse loor.

Kas sa oled kunagi mõelnud, millised lilled sulle kõige enam meeldivad ja miks just need lilled? Oled sa ehk tähele pannud, et ostad koju nõusid teatud lillekujutisega või seinale maale, mida kaunistamas sinu lemmikõis? Mida see sinu kohta räägib ning kas sellel on tõepoolest mingisugune sõnum?

Klaasikunstnik Kristel Haidak valis oma tegevuse ühendavaks sümboliks iirise ning lõi firmat iseloomustavaks logoks kauni iirise kujutise. Millest kõneleb see graatsiline ja kaunis lill ning kui palju selle lille tähendusrikas maailm avardab meile kunstnik Kristeli maailma!?

Iiris kannab endas tarkuse, vapruse ja armastuse sõnumit

Iirise graatsilist ilu on tõepoolest nimetatud tarkuse ja vapruse sõnumikandjaks. Iiris kannab endas ka armastust lubavat sõnumit ning teisalt on tema tähenduseks ka täiuslikkus, mis kummardavalt väljendab austust.

Iiris on Prantsusmaa ja Itaalia Firenze sümboliks. Oma teadliku nimetuse on iiris saanud kreeka vikerkaarejumalanna Irise järgi, kes edastas vikerkaare kaudu sõnumeid surelike ja surematute maailmade vahel. Kuna Iris oli sõnumitooja, tähistab õis ka sõnumit – tihti armastuse lubadust, aga ka tarkust ja vaprust.

Kui ka sina armastad iiriseid, siis on sulle tähtsad ilu, graatsia ja elegants. Perfektsionistina leiad, et kui miski väärib tegemist, väärib see hästi tegemist. Sa püüdled elus suurte asjade poole usinalt, targalt ja graatsiliselt.

Ehk siis algusesse tagasi tulles - jah, meie kõigi suured teod saavad alguse väikestest ning kui neid väikeseid sammukesi suurte unistuste poole tehes mitte ära unustada pisidetaile ning seda, mis need detailid meile tasa kõrva sosistavad, siis saab ka pikk teekond omale imeliselt maagilise tähenduse ning maagia avab ennast meile iga päev...

Kui ka sina soovid tuua oma igapäevasesse argipäeva veidi värviküllast maagiat, siis oleks aeg endale tellida klaasvitraažidest kunstiteos.

Lisainfot leiad SIIT: http://www.klaasvitraazid.ee/