KAMPAANIA KOOLIDES! MEELDETULETUS! Homme on viimane päev osaleda KAMPAANIAS

Veel on võimalus osaleda kampaanias, mille auhinnaks on klaasivitraažikoolitus. Viimane aeg pildi saatmiseks on homme - 31.10.13.

Osaleda saavad kõik algklassid. Klassil tuleks joonistada üks vahva pilt või sümbol, mis iseloomustab just teie klassi ja saata pilt aadressile info@klaasvitraazid.ee.

Palume klassijuhatajatel paari lausega kirjutada pildi juurde, miks seda klassi just see pilt iseloomustab.

Võitjaklass võidab KLAASVITRAAŽIKOOLITUSE!
VÕITJA LOOSITAKSE VÄLJA LOOSI TEEL!

LILLEMOTIIV! Roos kõneleb armastusest, ilust ja julgusest!

Rohkesti soovitud lilledest klaasvitraažide valmistamisel on ka üks enim armastud lill - roos. Kuigi me peame roosi lihtsaks lilleks, siis tegelikkuses on roosil ajaloos olnud väga sügavad tähendused.

Roomlased nägid roosis sümboolset saladustelaegast. Nad riputasid roose nõupidamiste laua kohale ja asjaosalised teadsid, et rippuvate rooside all räägitut ei tohi kunagi kusagil korrata.

Suurbritannia kuninganna Victoria ajastul otsustas näiteks roosi kinkija, kas jätta roosidele okkad külge, et sümboliseerida ohtu, või saata kiindumuse märgiks okasteta roos.

Tarokaartidel väljendab roos lootust ja uut algust, õie ilu vastandub teravate okastega, mis sümboliseerivad kaitset kaotuse, kannatuste või hoolimatuse eest.

Mida aga räägib roos siis salakeeles sinu kohta?

Kui sind tõmbab rooside poole ning plaanid tellida kodu, tööle või puhkepaika roosimotiive, siis räägib see sinust salakeeles kui inimestest, kes toob oma partneris esile tema romantilise poole. Ehkki võid olla populaarne inimene kiire elustiili ja arvukate seltskonnakohustustega, vajad oma patareide laadimiseks üksiolemist. Sisimas võid olla uje, kuid varjad seda püüetega luua teistele sundimatu õhkkond.

Kaks sõna, millest roosi puhul kindlasti mööda ei saa vaadata, on armastus ja kirg. Kire peamiseks lilleks on punane roos.

Kuidas sina armastust väljendad ja kas sa oled ka kirglik?

LILLEMOTIIV! Levinud lill klaasvitraažide valmistamisel - Orhidee!

Kuna orhidee on samuti kaunis lillemotiiv, mida Kristel Haidak on seni oma loometöös üsna tihti kasutanud, siis uurisimegi sel korral, mida sümboliseerib see kaunis lill.

Orhideel on Idas ja Läänes veidi erinev tähendus. Idas seostatakse orhideed ilu, kire ja viljakusega ning ta sümboliseerib ka naiselikku graatsiat. Läänes esindab ta luksust, ilu ja peensust ning sümboliseerib ka täiuslikkust.

Üldisemas plaanis on orhidee märksõnadeks küps sarm, armastus, rafineeritus, mõtlikkus ja samuti lasterikkus.

Kui su lemmikud on orhideed ja soovid klaasvitraaži tellides kasutada orhideemotiive, siis ütleb lillede salakeel, et hindad luksust, stiilsust ja elegantsi. Tõenäoliselt oled ka sügavmõtteline, palju lugenud ja teravmeelne vestleja.

Millest kõneleb aga kalla? LOE SIIT!

LILLEMOTIIV! Millist tähendust kannab endas graatsiline kalla?

Kalla sümboliseerib puhtust ja ilu - ta on naiselik ning kaunis. Samal ajal on aga kallal veel taassünni ning ülestõusu tähendus ning tänu oma naiselikule kujule on kalla ka väga seksikas lill.

Kalla on suhteliselt haruldane, kaunis ning pilkupüüdev ka omas uhkes üksinduses ja sobib ideaalselt kaunistama vitraažina meie kõigi kodu, kes me hindame tõelist ilu, kaunist naiselikkust ja majesteetlikkust.

Kaks kallat sümboliseerivad abielu, meest ja naist.

LOE VEEL!
Avastame koos maagilist lilleornamentika tähenduslikku maailma!
Nüüd on võimalus tellida klaasvitraažikunstnik koolitama!

LILLEMOTIIV! Klaasikunstnik: Klaasvitraažide puhul on kõige levinumad lillemotiivid

Uurisime klaasvitraažide valmistaja käest, millised kujutised on tema töös kõige levinumad ja saime teada, et kõige levinumad ongi lillemotiivid.

"Klaasvitraažide puhul on tõesti kõige levinumad lillemotiivid. Abstraktset vitraaži on teha tulnud kahjuks väga vähe. Lilledest on kõige levinumad seni olnud kalla, orhidee ja roosid. Need on ka mu enda jaoks kaunimatest kaunimad lilled, võiks isegi öelda, et kuninglikud lilled. Vesiroosid, hundinuiad ja iirised moodustavad omaette koosluse, mida olen samuti kasutanud. Tegelikkuses on aga motiivi valikul väga oluline, mis stiilis on kodu või keskkond, kuhu vitraaž luua," vastas klaasikunstnik Haidak küsimusele, kas lillemotiivid on tema töös enim levinud motiivid.

LOE VEEL!
Avastame koos maagilist lilleornamentika tähenduslikku maailma!

LILLEMOTIIV! Avastame koos maagilist lilleornamentika tähenduslikku maailma!

Kuna klaasvitraažide tegemisel on oluline tähendus detalidel, pühendame nüüd aega erinevate lilleornamentikate uurimisele.

Oleme seekord võtnud südameasjaks kirjutada lilledest ja nende tähendustest. On ju lilled läbi ajaloo rääkinud armastuse keelt - lilleõiele on antud erinevaid tähendusi ning osade lilledega liiguvad kaasas legendid, mis on ääretult põnevad.

Kui näiteks karikakar räägib süütusest, armastusest, ustavusest, puhtusest ja lahkusest, siis on lilli, mille tähendust saadab vaid salapära loor. Nüüd kutsumegi sind retkele erinevate lillede muinasjuturanda.

Kas olete mõelnud, mida tähendavad erinevad lilled ja millist sõnumit nad endas kannavad? Või oled ehk tundud, et teatud lilled sulatavad sekundiga su südame?
Kirjutasime mõni aeg tagasi klaasikunstnik Kristel Haidak'u ühest lemmikust Iirisest (lugu sellest saad lugeda SIIN)
ning nüüd on käes aeg avada ka teiste lillede salaruumi uksed!

Järgnev nimekiri annab seekord lühikese ülevaate lillede tähendusest:
  • Nelki peetakse külgetõmbelilleks ja samuti räägib ta armastusest
  • Valge krüsanteem kannab endas tõe sõnumit ja punasest õhkub armastuse tunnet
  • Apikanni õied on just sulle, kui oled tagasihoidlik ja soovid rõhutada häbelikkust
  • Nartsissi näol on tegu tervitusõnumit kandva lillega
  • Karikakar on tõeline puhtuse, süütuse, ustavuse ja lahkuse sõnumit kandev lill
  • Meelespea lillesümbol ütleb, et tegu on õige armastusega ja millegi meenutamisega
  • Valge liilia on noorusliku süütuse sõnumikandja, kuid tavaline liilia teeb sinust majesteedi
  • Jasmiin on sõbralikkust ja hoolivust kandeb lillekujutis
  • Samuti kõneleb armastusest tulp ja kannike jälle truudusest
  • Roosil aga on armastuse keeles igal värvil oma sõnum
Ootame sind peagi blogisse tagasi, et saada veel rohkem teada, mida erinevad kujundid ja just lilleornametika oma salapärast kõneleb ja mida nende lillede meeldimine sinust räägib...

MEEDIAS! Mida kirjutab Eesti esimene heade uudiste portaal GoodNews klaasikunstist?

Imelisest klaasvitraažide kunstist on esimene heade uudiste portaal GoodNews kirjutanud juba neljal korral.

Esimesel korral kirjutas heade uudiste portaal klaasikunstnik Kristel Haidak'u tegemistest tänu sellele, Kristel on võtnud südameasjaks viia klaasikunst ka koolidesse. See üllas eesmärk oli ka põhjus, miks ta sel sügisel on korraldamas algklasside seas kampaaniat, mille peaauhinnaks ongi tasuta klaasvitraažikoolitus tervele klassile.

Lisaks heategevuse ja hea tahte hindamisele tegi peale kampaania käivitamist GoodNews portaal klaasikunstnikuga intervjuu, mida saab lugeda SIIN!

Soovi ise lähemalt järgi uurida, millest täpsemalt GoodNews on kirjutanud?

Heade uudiste portaalis ilmunud lood klaasikunsti kohta asuvad siin:

Klaasikunst OÜ algatas täna Eestimaa koolides kampaania!
http://www.goodnews.ee/klaasikunst-ou-algatas-tana-eestimaa-koolides-kampaania

Klaasikunstnik Haidak: Positiivsed emotsioonid on liikumapanevaks jõuks minu tööde juures
http://www.goodnews.ee/klaasikunstnik-haidak-positiivsed-emotsioonid-on-liikumapanevaks-jouks-minu-toode-juures

Nüüd on võimalus tellida klaasvitraažikunstnik koolitama!
http://www.goodnews.ee/nuud-on-voimalus-tellida-klaasvitraazikunstnik-koolitama

TÄHTIS! Kampaania, mille auhinnaks on klaasivitraažikoolitus, tähtaeg pikenes kuni 31.10.13
http://www.goodnews.ee/tahtis-kampaania-mille-auhinnaks-klaasivitraazikoolitus-tahtaeg-pikenes-kuni-31-10-13

KAMPAANIA KOOLIDES! TÄHTIS! KAMPAANIA TÄHTAEG PIKENES!

Kampaania, mille auhinnaks on klaasivitraažikoolitus, tähtaeg pikenes kuni 31.10.13

Klaasikunstnik Kristel Haidak kutsus selle uue kooliaasta alguse puhul kõiki algklasse osalema konkursil, mille auhinnaks on klaasvitraažide valmistamise koolitus tervele klassile.

Selleks, et osaleda, tuleks klassil joonistada üks vahva pilt või sümbol, mis iseloomustab just seda klassi ja saata pilt meile. Palume klassijuhatajatel paari lausega kirjutada pildi juurde, miks seda klassi just see pilt iseloomustab.

Aadress, kuhu pilt tuleks saata on Punga 6, Tartu 51009
Samuti võib saata foto pildist aadressile info@klaasvitraazid.ee

NB! TÄHTAEG PIKENES! Joonistuse esitamise tähtaeg on 31. oktoober

Kampaanias saavad osaleda kõikide Eesti koolide algklassid.
Võitjaklass võidab KLAASVITRAAŽIKOOLITUSE!

VÕITJA LOOSITAKSE VÄLJA LOOSI TEEL!

Saadetud pildid lisatakse ka Facebooki lehele
www.facebook.com/klaasvitraazid ja enim LIKE saanud piltide vahel
loosime klassidele välja vahvaid lisaauhindu!

KUNSTNIKUST! Suured teod saavad alguse ikka väikestest sammudest ja iga väike samm loeb!

Klaasikunstnik Kristel Haidak on oma valdkonnas tegutsenud juba kümme aastat ja võib öelda, et selle aja jooksul on saanud temast oma ala asjatundja. Täna ei valmista Kristel pelgalt vitraažiteoseid, ta teeb soovijatele koolitusi ja leiab ka aega mõelda laste harimise peale. Kuidas saavad alguse suured teod ning suured tööd? Eks ikka väikeste sammude haaval ja oleme sellest teile juba varasemalt ka kirjutanud, millised olid klaasikunstniku esimesed sammud loometeel. Kristeliga tegi pika intervjuu heade uudiste portaal GoodNews, temaga on vestelnud Õhtuleht ning samuti on ta rääkinud oma tegemistest raadios ja televisioonis.

Kuna Kristeli näol on tegemist detaile armastava inimesega, kelle looming seisnebki erinevate detailide kokkusobitamises ning nendevahelise värvidemängu loomises, siis nüüd soovimegi avada sulle hoopis uue maagilise maailma. Paotame üheskoos ukse sümbolite maailma, mida varjutab teatud salapära ja muinasjutulisuse loor.

Kas sa oled kunagi mõelnud, millised lilled sulle kõige enam meeldivad ja miks just need lilled? Oled sa ehk tähele pannud, et ostad koju nõusid teatud lillekujutisega või seinale maale, mida kaunistamas sinu lemmikõis? Mida see sinu kohta räägib ning kas sellel on tõepoolest mingisugune sõnum?

Klaasikunstnik Kristel Haidak valis oma tegevuse ühendavaks sümboliks iirise ning lõi firmat iseloomustavaks logoks kauni iirise kujutise. Millest kõneleb see graatsiline ja kaunis lill ning kui palju selle lille tähendusrikas maailm avardab meile kunstnik Kristeli maailma!?

Iiris kannab endas tarkuse, vapruse ja armastuse sõnumit

Iirise graatsilist ilu on tõepoolest nimetatud tarkuse ja vapruse sõnumikandjaks. Iiris kannab endas ka armastust lubavat sõnumit ning teisalt on tema tähenduseks ka täiuslikkus, mis kummardavalt väljendab austust.

Iiris on Prantsusmaa ja Itaalia Firenze sümboliks. Oma teadliku nimetuse on iiris saanud kreeka vikerkaarejumalanna Irise järgi, kes edastas vikerkaare kaudu sõnumeid surelike ja surematute maailmade vahel. Kuna Iris oli sõnumitooja, tähistab õis ka sõnumit – tihti armastuse lubadust, aga ka tarkust ja vaprust.

Kui ka sina armastad iiriseid, siis on sulle tähtsad ilu, graatsia ja elegants. Perfektsionistina leiad, et kui miski väärib tegemist, väärib see hästi tegemist. Sa püüdled elus suurte asjade poole usinalt, targalt ja graatsiliselt.

Ehk siis algusesse tagasi tulles - jah, meie kõigi suured teod saavad alguse väikestest ning kui neid väikeseid sammukesi suurte unistuste poole tehes mitte ära unustada pisidetaile ning seda, mis need detailid meile tasa kõrva sosistavad, siis saab ka pikk teekond omale imeliselt maagilise tähenduse ning maagia avab ennast meile iga päev...

Kui ka sina soovid tuua oma igapäevasesse argipäeva veidi värviküllast maagiat, siis oleks aeg endale tellida klaasvitraažidest kunstiteos.

Lisainfot leiad SIIT: http://www.klaasvitraazid.ee/

MEEDIAS! Klaasikunstnik Kristel Haidak'u esinemised ja sõnavõtud meedias

Klaasikunstnik Kristel Haidak'u valmistatud vitraažid on ainulaadsed ning valmistatud just tellija soove arvestades. Oma loometöö liikuma panevaks jõuks on andeka ning kogenud kunstniku jaoks positiivsed emotsioonid.

Seega, tellides koju, tööle või puhkepaika positiivsusest pakatavad ja värviküllased vitraažid, olete teinud esimese sammu rõõmsameelsema elu suunas.

Kristel Haidak on mitmetes meediakanalites rääkinud lähemalt oma loomingulisest teekonnast, sel sügisel koolides käivitunud kampaaniast, koolituse tellimise võimalusest ja paljust muust.

Soovid teada saada, milline on Kristel Haidak loomeinimesena?
Vaata TTV kordusaadet siit: http://www.tallinnatv.eu/index.php?id=8930.

Kristel andis ka pika intervjuu esimesele Eesti heade uudiste portaalile GoodNews. Intervjuud saab lugeda siin: http://www.goodnews.ee/klaasikunstnik-haidak-positiivsed-emotsioonid-on-liikumapanevaks-jouks-minu-toode-juures

Kui aga soovid teada, mida rääkis kunstnik Kuma raadios heade uudiste aradiosaates, siis selleks on sul võimalus!
Saate korduskuulamise võimalus SIIN (26.09.13):
http://www.goodnews.ee/goodnews-raadios

Lisaks ilmus klaasvitraažide teemal artikkel ka Õhtulehes.


HEAD LUGEMIST!

KOOLITUS! Nüüd on võimalus tellida klaasvitraažikunstnik koolitama!

Klaasvitraažikunstnik Kristel Haidakut on võimalik tellida ka koolitama.
Kunstnik pakub erinevate vanusegruppide jaoks sobivaid koolitusi.

Koolitus sobib ideaalselt ka noorematele õppuritele. Kristel Haidak on korraldanud põnevaid õpitubasid ka algklassiõpilastele, kus ta jagab noortele teadmisi vitraaži valmistamisest.

Koolituse raames saab õppida ja ise proovida klaasi lõikamist, lihvimist ja tinaga jootmist. Koos valmistatakse koolituse lõpuks üks ühine vitraaž.

Vitraažikursust saab ühendada näiteks ka sünnipäeva korraldamisega - kutsud kokku oma kallid sõbrad ja õpite koos kaunist kunsti. Miks mitte?

Lisainfot leiab SIIT: http://www.klaasvitraazid.ee/koolitus/

MEEDIAS! Klaasikunstnik Kristel Haidak käis Kuma raadios!

Klaasikunstnik Kristel Haidak osales esimese Eesti heade uudiste portaali GoodNews raadiosaates, mis valmib koostöös legendaarse raadiomehe Mati Palmetiga.

Sellel sügishooajal alustas uus, üllatav, värske ja headest uudistes särisev raadiosaade Kuma raadios taas ning 26. septembri saates oligi üllatuskülaliseks saates klaasikunstnik Kristel oma kampaaniaga, mis hetkel kõikides Eesti koolides käimas on.

Kristel tutvustas saates kampaaniat ning rääkis lähemalt klaasikunstist ja pikast loomeinimese teekonnast, mis on olnud täis õppimist ja avastamisrõõme.

Raadiosaate korduskuulamise võimalus on siin (26.09.13 - saatekülaline Kristel Haidak): http://www.goodnews.ee/goodnews-raadios