LILLEMOTIIV! Roos kõneleb armastusest, ilust ja julgusest!

Rohkesti soovitud lilledest klaasvitraažide valmistamisel on ka üks enim armastud lill - roos. Kuigi me peame roosi lihtsaks lilleks, siis tegelikkuses on roosil ajaloos olnud väga sügavad tähendused.

Roomlased nägid roosis sümboolset saladustelaegast. Nad riputasid roose nõupidamiste laua kohale ja asjaosalised teadsid, et rippuvate rooside all räägitut ei tohi kunagi kusagil korrata.

Suurbritannia kuninganna Victoria ajastul otsustas näiteks roosi kinkija, kas jätta roosidele okkad külge, et sümboliseerida ohtu, või saata kiindumuse märgiks okasteta roos.

Tarokaartidel väljendab roos lootust ja uut algust, õie ilu vastandub teravate okastega, mis sümboliseerivad kaitset kaotuse, kannatuste või hoolimatuse eest.

Mida aga räägib roos siis salakeeles sinu kohta?

Kui sind tõmbab rooside poole ning plaanid tellida kodu, tööle või puhkepaika roosimotiive, siis räägib see sinust salakeeles kui inimestest, kes toob oma partneris esile tema romantilise poole. Ehkki võid olla populaarne inimene kiire elustiili ja arvukate seltskonnakohustustega, vajad oma patareide laadimiseks üksiolemist. Sisimas võid olla uje, kuid varjad seda püüetega luua teistele sundimatu õhkkond.

Kaks sõna, millest roosi puhul kindlasti mööda ei saa vaadata, on armastus ja kirg. Kire peamiseks lilleks on punane roos.

Kuidas sina armastust väljendad ja kas sa oled ka kirglik?