LILLEMOTIIV! Päikesepaisteline päevalill paneb toa särama

Päevalill on samuti üks soovitud lillemotiiv klaasvitraažide valmistamisel. Mis on selle põhjus? Uurime koos järgi...

Päevalillede päikeseline ja särav välimus on teinud temast läbi aegade väga populaarse maalimotiivi. Eriti palju kasutasid päevalillemotiivi XIX sajandi prantsuse impressionistid ja postimpressionistid.

Päevalille teaduslik nimetus Helianthus tuleb kreeka sõnast helios (päike) ja anthos (lill).

Hispaania konkistadoor Francisco Pizarro kirjutas 1532. aastal, et nägi inkade impeeriumi inimesi jumaldamas hiiglaslikku päevalille kui päikese sümbolit ja et preestrid kandsid suuri päevalillikujutisi kuldkettaid.

Päevalill on ka Venemaa ja Ukraina rahvuslill.

Enamik päevalillele antud tähendustest tuleneb viisist, kuidas tema õis end keerab, et päikese teekonda jälgida. Seda on tõlgendatud ustavuse ja järjekindlusena. Seega, kui sinu sõnum on seotud nende kahe väärika omadusega, siis tasub kaaluda klaasvitraaže tellides päevalillemotiivi.

Päevalillede teine tunnusjoon on nende kõrgus, mis omakorda on päevalillele andnud ka kõrkuse alatooni. Kääbuskasvuline päevalill, kel puudub kõrkuse ilming, sümboliseerib jumaldamist. Läänes usuti, et kui tüdruk puistab selja tagant krae vahele kolm päevalilleseemet, abiellub ta esimese poisiga, keda kohtab:).

Kui ka sind liigutab päevalille sära ja suursugusus, siis peaks ka sind iseloomustama soojus ja sära. Oma päikselise iseloomuga oskad luua meeldivat õhkkonda ning sinu karismaatiline isiksus kipub tegema sinust tähelepanu keskpunkti.

Kas tundsid ennast ära? Kui jah, siis oma ümbrust kunstiga kaunistades hoia seda meeles!

Mida aga kõneleb sinu kohta liilamotiiv?
Seda loe SIIT!